VERHALEN & MUZIEK 2017-08-30T17:27:09+00:00

VERHALEN & MUZIEK

Spannende sprookjes, onbekende legenden en verrassende verhalen met komische wendingen. Zo zorgen Tineke Neyman en Harry Dijkstra voor sfeervolle avonden waarin vertellingen afgewisseld worden met toepasselijke muziek.

Tot hun repertoire behoren onder andere Ierse- en Schotse verhalen, een ‘water’ programma, verhalen over de vos en de wolf en Nederlandse verhalen. Bovendien maken zij ook voorstellingen op maat, bijvoorbeeld rond een bepaald thema.

Het aanstekelijke plezier waarmee ze spelen resulteert in levendige voorstellingen.Vraag naar de mogelijkheden om zelf een avond vorm te geven, rond een bepaald thema bijvoorbeeld.

Tevens verzorgen wij workshops op basisscholen (o.a. WORKSHOP HOORSPEL MAKEN) en workshops voor leerkrachten (o.a. POËZIE IN DE KLAS).

Neem contact met ons op via: info@harry-dijkstra.nl en informeer naar alle mogelijkheden.

Coyote, Spinneman en de steen

Noord Amerika

Deze steen is al heel oud

zei Coyote tegen Spinneman. Vol ontzag volgde hij met zijn vinger de groene lijntjes mos op de ruwe steen.

De Zeepoes

Europa

Niemand wist precies

hoe de tovenaar zich een antieke Bentley had kunnen veroorloven. Maar men vermoedde dat de kwal er iets mee te maken had.

De vos, de wolf en het vat met boter

Schotland

En? Hoe was het doopfeest?

vroeg de wolf. “Vreselijk!” zei de vos sacherijnig terwijl hij zich bij het vuur liet neervallen. “Het kind was werkelijk onwaarschijnlijk lelijk en er was niets fatsoenlijks te eten.” “Hoe heet ‘t?” vroeg de wolf onverstoorbaar. “Ehmmm…” Over dat deel van zijn smoes had de vos nog niet zo goed nagedacht. “Ehm…, ehm… Kopje-d’r-af.” verzon hij haastig.

De Zeemeermin

Schotland

De visser hield het vreemde stuk zeewier

omhoog. Hij knipperde met zijn ogen. Het vel schitterde zilvergrijs als een onweerslucht boven de zee. Maar toen hij het liet zakken glom het weer diep-zwart, als water dat stilstaat tussen de stenen op het strand.