VAARWEL FACEBOOK

Wat koste dat een boel tijd: FACEBOOK bijhouden en begluren.  Af en toe natuurlijk best leuk om het een en ander van zoveel vrienden voorbij te zien komen, maar het is uiteindelijk zonde van de tijd. Tijd om te studeren, te wandelen, muziek maken, website bijhouden, noem maar op.

En omdat het soms inderdaad best leuk (en nuttig) is om mensen op de hoogte te houden van mijn activiteiten zal ik af en toe een nieuwbrief maken.

Onderaan elke pagina van deze site kun je je hiervoor aanmelden.

ZOMER 2018

GRONINGEN, 10 JULI 2018

Het seizoen 2017-2018 zit er bijna op. Voor mij was het een goed jaar. Mijn werk bevalt me nog steeds erg goed. De afwisseling die de verschillende werkplekken bieden, alle collega’s, de cursisten. Maar ook de optredens met Christel en Klaas –TANGO TRIO CORRIENTES– zijn altijd erg leuk en succesvol.

Belangrijkste vernieuwingen: werken met basisschoolklassen en het geven van trekharmonica workshops.

Het voorbereiden van de basisschoollessen en de workshops vergen veel tijd en creativiteit. Ik vind het erg leuk werk. Ook om te zien hoe het in de praktijk ‘uitpakt’.

GOED VOORNEMEN: STAPELTJES OPLOSSEN!

Net als met Oud & Nieuw heb ik voor het komende seizoen een goed voornemen, namelijk: meer orde op zaken! Soms wordt ik een beetje gek van mezelf, omdat ik er telkens weer in slaag om overal (lees: bladmuziek) een chaos van te maken. Op mijn werkkamer ontstaan stapeltjes paperassen, die soms, om ruimte te besparen weer op elkaar gestapeld worden. Zo ontstaan gemixte stapeltjes. Zo ontstaan stapeltjes waar ik vervolgens niets meer in terug kan vinden. Niet zonder alles weer uit elkaar te halen, waardoor er weer nieuwe stapeltjes ontstaan…

Hoe ga ik dat dan doen, dat orde op zaken brengen? Ten eerste natuurlijk de hele boel uitmesten. Weg met alle dingen die dubbel zijn. Honderd kopietjes van een en hetzelfde stuk kunnen wel gerecycled worden. Sommige (muziek)boeken kunnen naar de inbreng-winkel. De ruimte die hierdoor in mijn kasten ontstaat kan dan weer door de nu losliggende, maar uitgedunde stapeltjes worden ingenomen.