WORDPRESS

Sinds eind augustus 2015 werk ik aan m’n nieuwe website. Het doel is om zo helder mogelijk mijn activiteiten te laten zien. Suggesties en kritiek zijn van harte welkom.

Ik heb ervoor gekozen om met WordPress de site vorm te geven. Het voordeel hiervan is dat er uit vele zgn. Templates te kiezen valt. De site wordt automatisch ‘responsive’: de inhoud past zich automatisch aan aan het apparaat waarop het bekeken wordt.

In het begin gaat er vrij veel tijd zitten in het leren kennen van de UI (User Interface). Die is gelukkig wel in het Nederlands. Als je echter opzoek gaat naar wat uitleg over de werking van WordPress, op YouTube bijvoorbeeld, dan is die vaak in het Engels. Maar met wat gepuzzel is er goed mee te werken.

De mogelijkheid om op een bepaald moment de site totaal van uiterlijk te laten veranderen (door het kiezen van een nieuwe template), zonder de gehele inhoud opnieuw te moeten invoeren, vind ik erg interessant.

Op sommige pagina’s gebruik het zogenaamde CORNERSTONE op de pagina vorm te geven. Deze plugin bied veel verschillende mogelijkheden op het vlak van vormgeving en het toevoegen van widgets (opvallende functies die soms geanimeerd zijn).

De Template die ik nu gebruik is het X-theme.

Suggesties voor verbeteringen worden zeer op prijs gesteld.

Hartelijk dank voor de genomen moeite.

By | 2017-08-30T17:27:12+00:00 september 16th, 2015|Standard|0 Comments