SOLO 2017-08-30T17:27:09+00:00

SOLO

Ik ben te boeken voor allerlei gelegenheden. Als solist is mijn repertoire zeer breed. De stukken voor accordeon gaan van Klezmer tot Iers, van Balkan tot Frans. De verschillende registers van de accordeon bieden de mogelijkheid om elk genre zijn specifieke klank/stemming mee te geven.

De eigen composities voor de trekharmonica zorgen voor een geheel eigen sfeer. Sinds ik in het bezit ben van een strak gestemde Castagnari (eerst een STUDIO nu een SANDER) heeft mij dat geïnspireerd tot het schrijven van enkele stukken. Soms voor cursisten, om bepaalde technieken onder de knie te krijgen, maar vooral ook als voordrachtstukken. Ondanks de ogenschijnlijke beperkingen van de trekharmonica (op een twee-rijer kun je in drie verschillende toonsoorten spelen) valt er toch veel uit te halen.

Audio: ANOTHER DAY.

Het solo repertoire voor de bandoneón verrast door de melancholieke maar soms ook felle tango’s. De twee-kwartsmaten van bijvoorbeeld “Danzarin” en “El Choclo” worden afgewisseleld met tango walsen als “Romance de Barrio” en “Chiquilín de Bachín“.

Stukken voor solo bandoneón: PROJECT RALF BERLAGE