LA CAMORRA I, II & III

Astor Piazzolla schreef drie stukken met de titel La Camorra. En hij nummerde ze van I t/m III. Alledrie bij Tonos te verkrijgen. Ik heb ze inmiddels in huis en studeer ze allemaal. Wat een coole muziek is dat. Heb ze ooit eens door de meastro zelf horen spelen (in Groningen en Amsterdam). Toen was ik er echt van overtuigd: dat wil ik ook kunnen!

Ongelofelijk hoe relatief tijd dan is. Een tijdlang denkt men: “Da’s veel te moeilijk voor mij!” Maar dan opeens lukken dit soort stukken toch ook en zelfs met relatief(!!!) gemak. Hahaha, de uren dat men daadwerkelijk in deze stukken investeerd worden niet bijgehouden. Dagen, weken, maanden gaan voorbij alvorens ze in een repetitie met de medemuzikanten geprobeerd worden. Zwetend, maar met een ongemakkelijke grijns zwoegt men zich een weg door de muziek, want er wordt wel naar een bepaald tempo gestreefd!

La Camorra is de Napolitaanse maffia. Het plaatje hiernaast toon enkele maffiosi uit 1906, hetzelfde jaar waarin Matilde, mijn instrument, gemaakt werd. Toevallig.

By | 2017-08-30T17:27:11+00:00 juni 17th, 2016|Standard|0 Comments